Belgacom snoept monstercontract af van Mobistar

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Belgacom heeft het tweede Europese raamcontract voor mobiele telefoniediensten (MTS II) in de wacht gesleept. De deal is goed voor een geraamde waarde van ruim 36,5 miljoen euro over 4 jaar (met twee mogelijke verlengingen van een jaar). Belgacom heeft met de overeenkomst bovendien concurrent Mobistar een hak gezet, dat in 2005 de vorige grootschalige MTS-aanbesteding won. Belgacom bevestigt de ‘win back’. De telecomreus moet binnen het raamcontract onder meer instaan voor de mobiele spraak- en datacommunicatie van de Europese ambtenaren, de bijhorende ondersteuning en helpdesk, de levering en het beheer van sim-kaarten en gsm-toestellen en rapportering- en facturatiediensten.

Belgacom heeft het tweede Europese raamcontract voor mobiele telefoniediensten (MTS II) in de wacht gesleept. De deal is goed voor een geraamde waarde van ruim 36,5 miljoen euro over 4 jaar (met twee mogelijke verlengingen van een jaar). Belgacom heeft met de overeenkomst bovendien concurrent Mobistar een hak gezet, dat in 2005 de vorige grootschalige MTS-aanbesteding won. Belgacom bevestigt de ‘win back’.

De telecomreus moet binnen het raamcontract onder meer instaan voor de mobiele spraak- en datacommunicatie van de Europese ambtenaren, de bijhorende ondersteuning en helpdesk, de levering en het beheer van sim-kaarten en gsm-toestellen en rapportering- en facturatiediensten. Omdat een deel van de dienstverlening in Luxemburg moet gebeuren en omdat sommige onderdelen van het contract minder binnen de Belgacom-competenties vallen, wordt ongeveer 15 procent van de opdracht in onderaanneming gegeven bij LuxGSM, EPT en Econocom.

Belgacom staat, samen met EPT Luxemburg, overigens ook al in voor de vaste telefonie bij de Europese instellingen, na de winst van het raamcontract daarvoor eind 2008. Die aanbesteding had een waarde van 55 miljoen euro over 7 jaar. Beide aanbestedingen zijn niet aan elkaar gelinkt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content