‘Belgacom staat veel verder in overschakeling naar 4G’

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Telenet demonstreert een LTE-test voor de pers. Belgacom reageert smalend.

Telenet demonstreert een LTE-test voor de pers. Belgacom reageert smalend.

Telenet voert al enige tijd tests uit met mobiele technologie van de vierde generatie, LTE. Gisteren demonstreerde het Mechelse telecombedrijf dat nogmaals. Telenet stelde het eerste bedrijf te zijn in de Benelux dat het toekomstige 4G-netwerk in een reële context test met een eigen LTE-testnetwerk. Enkel de VS en Scandinavië zouden al met een 4G-netwerk gestart zijn.

Bij concurrent Belgacom wordt daarop, tegenover het persagentschap Belga, smalend gereageerd. “Wij staan veel verder in het aanpassen van ons netwerk”, zegt Belgacom-woordvoerder Haroun Fenaux.

Want ook Belgacom is aan het sleutelen aan zijn netwerk, “wat de mogelijkheid biedt om met één druk op de knop over te schakelen op 4G”, aldus Fenaux. “Wij zullen zeker klaar zijn als de licentie voor 4G in België te koop wordt aangeboden. Onze nieuwe leverancier, het Chinese Huawei, past het 3G-netwerk aan, zodat alle systemen beschikbaar zijn voor 3G en 4G en het netwerk meteen kan worden omgezet.”

Fenaux benadrukt dat die overschakeling snel kan gebeuren. “Het is niet onze bedoeling om een test te doen met vier antennes voor de media.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content