Belgacom trekt ‘quality of service’ op

Guy Kindermans Guy Kindermans is freelance journalist bij Data News.

Belgacoms Smart Networking wil ‘quality of service’ naar een hoger niveau tillen.

Belgacoms Smart Networking wil ‘quality of service’ naar een hoger niveau tillen.

Belgacom biedt vanaf maart Smart Networking aan in zijn Explore (MPLS-gesteund) portfolio. “Een “Europese première”, aldus Tom Wuyts, director Wan, Internet & security services. In samenwerking met Alcatel Lucent (de Application Assurance toepassing) bouwt Belgacom in zijn netwerk zelf de voorzieningen in om bedrijfskritieke toepassingen te verzekeren van de nodige bandbreedte, op het niveau van de applicatie en de sessie zelf.

Een bedrijf kan zo – op termijn zelfs in zelfbediening middels een portaal – zelf prioriteiten toekennen aan de datastromen binnen het bedrijf. Ook het verkeer met cloudtoepassingen – zoals door Belgacom aangeboden in zijn BeCloud-dienstverlening – zal daarvan de baten ondervinden, aldus Walter Van Uytven, director BeCloud en ceo Belgacom Bridging ICT. Medio dit jaar zal Belgacom zijn Smart Networking ook aanbieden voor internet, en eind dit jaar in mobiele connecties.

Smart Networking is een ‘must’ om te voorkomen dat bedrijfsnetwerken worden overstelpt door de aangroei van het dataverkeer, dat tegen 2020 met een factor 100 zou toenemen (onder meer door videostromen). Dat is sneller dan bedrijven kunnen investeren in netwerken met meer bandbreedte, stelt Tom Wuyts. Met de Smart Networking aanpak kan Belgacom aan bedrijven een veel fijnere granulariteit van ‘quality of service’ aanbieden, zonder infrastructuurinvesteringen door die bedrijven en met een end-to-end garantie omdat Belgacom alle elementen (netwerk, datacenters,…) in eigen beheer heeft. Zo moet een dergelijke dienstverlening ook binnen het bereik van kleinere bedrijven in de kmo-wereld komen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content