Belgacom trekt surfsnelheid en datavolume op

Belgacom herschikt vanaf 1 maart zijn internetaanbod. Zowel de snelheid als het toegelaten datavolume worden opgetrokken. Maar in sommige gevallen gaat ook de prijs licht omhoog.

Belgacom herschikt vanaf 1 maart zijn internetaanbod. Zowel de snelheid als het toegelaten datavolume worden opgetrokken. Maar in sommige gevallen gaat ook de prijs licht omhoog.

De beginnende surfer krijgt vanaf 1 maart dubbele snelheid (2 Mbps download i.p.v. 1 Mbps), en dubbel datavolume (2 GB), voor iets minder geld dan voorheen (18,9 euro per maand tegenover 20 euro). Het bestaande ‘Light’-abonnement wordt omgevormd tot ‘Comfort’, en ook daar geldt een verdubbeling van het datavolume (nu 8 GB). De download- en uploadsnelheid wordt zelfs drievoudig opgetrokken tot 12 Mbps en 1 Mbps, waardoor dit het nieuwe de facto standaardabonnement wordt bij Belgacom. De prijs gaat wel lichtjes de hoogte in naar 32,5 euro per maand tegenover 31,55 voor de aanpassing.

Een soortgelijk scenario zien we bij de op dit moment meest populaire adsl-aanbieding van Belgacom; het Go-abonnement. Dat wordt omgedoopt tot ‘Favorite’: 75 GB per maand, aan 20 Mbps down en 1,5 Mbps up. In plaats van 41,75 euro, betaal je voortaan wel 42,90 euro. Belgacom lanceert daarnaast ook een abonnementsformule met onbeperkt downloaden (‘Intense’) aan 20 Mbps (down) en 2 Mbps (up). Dat abonnement zal 56 euro per maand kosten.

De vernieuwingen gelden niet alleen voor nieuwe klanten, maar worden automatisch ook toegepast voor alle bestaande klanten. Vanaf 1 april worden de nieuwe tarieven ingevoerd. Tot eind april zal een bestaande klant wel gratis kunnen overstappen naar een formule die hem meer geschikt lijkt. Ook de bundels (‘Packs’) en de internetformules die (deels) door een werkgever betaald worden, vallen onder de nieuwe tarieven.

Eerder deze week liet ook Telenet al weten dat het [een nieuw internetproduct] lanceert met een hoger datapakket en een vermoedelijke surfsnelheid van 100 Mbit/s. Maandag geeft het Mechelse telecombedrijf meer tekst en uitleg over de specificaties. Naar verwachting zal Telenet daar ook aankondigen dat het de specificaties van bestaande pakketten optrekt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content