Belgacom trekt winstverwachting op

Belgacom verhoogt zijn winstverwachting voor dit jaar na een beter dan verwacht tweede kwartaal.

Belgacom verhoogt zijn winstverwachting voor dit jaar na een beter dan verwacht tweede kwartaal.

De operationele kasstroom (ebitda) van de groep steeg met 14 procent ten opzichte van het tweede kwartaal van vorig jaar, tot 491 miljoen euro. Dat heeft het telecombedrijf vrijdagochtend bekendgemaakt.

Voor het volledige boekjaar krikt Belgacom de prognose op tot een beperkte achteruitgang van de ebitda met 1 tot 2 procent ten opzichte van 2013. Eerder ging de groep uit van een krimp met 3 à 4 procent. De omzetverwachting blijft behouden op een achteruitgang van 1 à 2 procent. De Belgacom-groep genereerde in het tweede kwartaal van 2014 1,57 miljard euro opbrengsten, of 0,9 procent minder in vergelijking met dezelfde periode van 2013. Daarmee bleef de omzetdaling veel beperkter dan analisten verwacht hadden.

“Dankzij onze inspanningen om de globale klantenervaring te verbeteren en onze succesvolle commerciële activiteiten uit te bouwen, zijn we erin geslaagd een sterk commercieel momentum aan te houden, ondanks de hevige concurrentie”, zegt topvrouw Dominique Leroy. “Bemoedigend is dat voor het eerst een aantal structurele kostenvoordelen werden gerealiseerd, wat ons een stap dichter brengt bij onze doelstellingen voor ebitdagroei in 2016.”

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content