Belgacom verdubbelt nettowinst

Het telecombedrijf verhoogt de omzetprognose naar een groei van 9 tot 10 procent.

Belgacom heeft tijdens de eerste helft van dit jaar een nettowinst gerealiseerd van 841 miljoen euro. Dat is ruim een verdubbeling van de 400 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar. In het eerste kwartaal rapporteerde de telco een nettowinst van 638 miljoen euro.

Het telecombedrijf verhoogt ook de omzetprognose voor 2010, van een groei van 8 tot 9 procent naar een groei van 9 tot 10 procent. Belgacom boekte in de eerste jaarhelft 3,3 miljard euro omzet waarvan 1,66 miljard in het tweede kwartaal, zo leert het persbericht.

Over de eerste zes maanden van 2010 steeg de omzet zo met 10,3 procent, al komt dat voornamelijk op het conto van de consolidering van de resultaten van de dochters BICS en MTN ICS in de Belgacomgroep. Onderliggend, dus op vergelijkbare basis, steeg de omzet 0,9 procent.

Belgacom dankt ‘het goede resultaat’ naar eigen zeggen aan de convergentiestrategie, de lancering van eenvoudige en transparante productaanbiedingen en doorgedreven flexibiliteit op het vlak van verkoop en installatie.

“Na de succesvolle internetboost en het verder doordringen van Belgacom TV in bekabeld gebied, zal de Belgacom Groep de komende maanden de focus leggen op haar mobiele aanbod”, zegt CEO Didier Bellens. Het bedrijf ziet nog groeimogelijkheden in mobiel internet.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content