Belgacom verkoopt 11 kantoorgebouwen op vastgoedmarkt

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Belgacom biedt elf van zijn gebouwen te koop aan op de vastgoedmarkt. Ze hebben een gezamenlijke waarde van ongeveer 60 miljoen euro. De inkomsten zouden moeten dienen voor investeringen in het eigen netwerk.

Omdat de digitale evoluties de oude telecomapparatuur voor het netwerk overbodig maakt, en er daardoor ook minder werkkrachten nodig zijn, is Belgacom actief op de vastgoedmarkt. Het bedrijf heeft een vastgoedportefeuille van 585 miljoen euro.

Er worden nu elf binnenstedelijke kantoor- en telecomgebouwen van de hand gedaan, schrijft De Tijd. Belgacom biedt ze aan op de vastgoedmarkt via dochterbedrijf Connectimmo, beheerder van de vastgoedportefeuille van Belgacom. De gebouwen hebben samen een oppervlakte van ongeveer 70.000 vierkante meter, en een waarde van 60 miljoen euro.

Algemeen wordt aangenomen dat Belgacom munt wil slaan uit zijn vastgoedportefeuille, om te kunnen investeren in het eigen netwerk. De verkoop van de elf kantoorruimtes zou nog dit jaar rond moeten zijn, aangezien Belgacom naar verluidt nood heeft aan de opbrengst. Belgacom noch Connectimmo hebben gereageerd op het nieuws.

In januari kondigde Belgacom aan het Telindusgebouw in Haasrode – waar de film ‘Loft’ ingeblikt werd – in 2014 te zullen verlaten en verkopen, en er zijn ook al geruchten geweest over een verkoop van de twin towers.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content