Belgacom verlaagt prijzen ‘packs’

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Belgacom verlaagt de prijzen van de triple play aanbiedingen. Opmerkelijk, want Telenet verhoogde afgelopen week nog de prijzen van gecombineerde aanbiedingen.

Belgacom verlaagt de prijzen van de triple play aanbiedingen. Opmerkelijk, want Telenet verhoogde afgelopen week nog de prijzen van gecombineerde aanbiedingen.

Via het Pack dat Belgacom lanceert, kun je als klant een korting van 18,5 euro per maand krijgen: dat komt – niet toevallig – overeen met de de prijs van een abonnement op Belgacom TV Comfort en de huur van de decoder. Anders gezegd: wie intekent op een pakketaanbieding met internet (Light, Go of Plus) en telefonie (vast en/of mobiel), krijgt ‘gratis’ digitale tv erbij.

De prijsverlaging wordt niet automatisch doorgevoerd voor bestaande klanten. Wie wil overschakelen naar het nieuwe Pack, betaalt een activatiekost van 50 euro – tenzij je overstapt naar een pakket met hogere specificaties: een prijsbeleid dat exact overeenkomt met dat van Telenet.

Belgacom lijkt met deze prijsverlaging vooral nieuwe klanten te willen charmeren en drijft de concurrentie met Telenet op. [Die verhoogde afgelopen week] immers nog de prijzen van de pakketaanbiedingen. Volgens Belgacom zijn nieuwe triple play klanten daardoor nu tot 10 procent goedkoper af bij hen, dan bij Telenet.

Belgacom TV – dat onlangs nog haar vierde verjaardag vierde – heeft ondertussen 555.000 klanten en is beschikbaar voor 87% van de bevolking. 78% kan twee tv’s aansluiten en 66,2% van de bevolking kan HD-kwaliteit ontvangen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content