Belgacom vervangt mms-platform van Ericsson door Iers alternatief

Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Belgacom heeft zijn oude mms-platform van Ericsson vervangen door nieuwe infrastructuur van Jinny Software. Dat kondigde de Ierse leverancier zelf aan op het Mobile World Congress in Barcelona.

Belgacom heeft zijn oude mms-platform van Ericsson vervangen door nieuwe infrastructuur van Jinny Software. Dat kondigde de Ierse leverancier zelf aan op het Mobile World Congress in Barcelona. Hoewel Jinny Software ook een ‘white label’ online communicatieplatform à la WhatsApp, Viber en Libon (France Telecom) in de aanbieding heeft, benadrukt woordvoerder Jan Margot van Belgacom dat er voorlopig enkel mms-diensten worden afgenomen.

“Ons mms-platform van Ericsson was tot op de draad versleten, en dus zijn we op zoek gegaan naar een alternatief”, klinkt het. Er worden geen verdere details vrijgegeven over de deal.

Hoewel je via social messaging diensten zoals SnapChat, Facebook Messenger, WhatsApp en Libon even goed (én gratis) foto’s kan doorsturen naar kennissen en vrienden, worden ‘Multimedia Messaging Service’ of MMS-diensten volgens Margot nog steeds gebruikt.

De multimediale opvolger van de sms, die kan bestaan uit tekst, geluid, een foto of een videofragment, was nooit een groot succes, allicht door de ietwat hoge prijs van een mms’je.

Mobistar (en later dit jaar ook KPN) heeft met Libon al een eigen alternatief voor WhatsApp, Skype en Viber in de markt gezet. Benieuwd wanneer Belgacom mee op de social messaging-trein springt.

Naar verluid zou onze historische operator er aan denken om de dienst van Vodafone te gaan vermarkten in ons land.


Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content