Belgacom wil meer vrouwen in Raad van Bestuur

Belgacom wil twee onafhankelijke bestuurders vervangen door twee vrouwen. Als het voorstel wordt goedgekeurd bestaat de raad binnenkort voor de helft uit vrouwen.

Belgacom wil twee onafhankelijke bestuurders vervangen door twee vrouwen. Als het voorstel wordt goedgekeurd bestaat de raad binnenkort voor de helft uit vrouwen.

Het gaat om de mandaten van Pierre-Alain De Smedt en Oren G. Shaffer die beiden sinds 2004 in de raad zitten, maar de leeftijdsgrens hebben bereikt. De Raad van Bestuur wil hen laten vervangen door Agnès Touraine en Catherine Vandenborre. Tenminste als de Algemene vergadering, die doorgaat op 16 april, er mee instemt.

Agnès Touraine is ceo van Act III Consultants dat zich specialiseert in digitale transformatie. Ze is ook voorzitter en ceo geweest van Vivendi Publishing en werkte bij de Lagardère Group en McKinsey. Catherine Vandenborre is sinds september cfo van Elia, waar ze al vijftien jaar in diverse financiële functies werkt, maar ook onder meer als hoofd HR, legal, communicatie, public & regulatory affairs, milieu en enterprise portfolio management. Voor Elia werkte ze als controller bij OCCH en als auditor bij Coopers & Lybrand.

In een verklaring benadrukt voorzitter Stefaan De Clerck zijn dank voor de vertrekkende bestuursleden De Smedt en Shaffer. Maar hij is ook tevreden over het feit dat de raad van bestuur binnenkort voor de helft uit topvrouwen bestaat.

“Met het voorstel om Agnès Touraine en Catherine Vandenborre te benoemen geven wij aan dat de Raad van bestuur van Belgacom verder wil gaan dan de vooropgestelde norm inzake genderdiversiteit, met name één derde van de mandaten in de raden van bestuur te reserveren voor vrouwen. Met 50% doen wij beter, en wij doen dit vanuit te overtuiging dat de diversiteit van de samenleving het beste weerspiegeld is in alle geledingen van het bedrijf. “

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content