Belgacom zet in op sms-parkeren

Belgacom neemt Mobile-for over, het bedrijf achter het systeem voor sms-parkeren dat al in 7 Belgische steden beschikbaar is.

Belgacom neemt Mobile-for over, het bedrijf achter het systeem voor sms-parkeren dat al in 7 Belgische steden beschikbaar is.

De overname kadert volgens Belgacom in de strategie van het bedrijf om te investeren in de ontwikkeling van mobiele betaaldiensten. Een overnamebedrag werd niet meegedeeld. Na de transactie zal Mobile-for als zelfstandige entiteit deel uitmaken van de Belgacom Groep.

Mobile-for werd in juni 2006 opgericht door de Antwerpse parkinguitbater Apcoa Belgium en de Estlandse vennootschap NOW! Innovations. Het bedrijf is gespecialiseerd in mobiele betalingen voor parkeerdiensten. Proximus werkte al sinds september 2006 nauw samen met Mobile-for voor de ontwikkeling van sms-parkeren.

Vandaag wordt al 30 procent van de parkeerplaatsen in Antwerpen via sms betaald. In november vorig jaar meldden we nog dat ook betaalparkings in de sinjorenstad geïnteresseerd waren in het systeem.

Mobile-for introduceerde sms-parkeren ook in Hasselt, Tienen, Lokeren, Wetteren, Turnhout en Diest. Vanaf 15 oktober sluit Brugge zich aan en in december verwacht Mobile-for dat het sms-parkeerbetalingsysteem actief zal zijn in een tiental steden, waaronder ook Brusselse en Waalse gemeenten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content