Belgen vallen voor draadloos internet

In 2005 had slechts 15 procent van de internetgebruikers een draadloze aansluiting, in 2007 zou dat al 40 procent zijn. Een en ander blijkt uit onderzoek van InSites Consulting.

In 2005 had slechts 15 procent van de internetgebruikers een draadloze aansluiting, in 2007 zou dat al 40 procent zijn. Een en ander blijkt uit onderzoek van InSites Consulting.

60 procent van de Belgen (ouder dan 15) surft minstens één keer per maand op het wereldwijde web. Dat is een stijging van 3 procent met een half jaar geleden. De cijfers zijn afkomstig uit de Belgian Media Mapping-studie van InSites Consulting. België ligt zo boven het Europese gemiddelde, maar kan natuurlijk niet tippen aan toppers zoals Zweden, Denemarken, Noorwegen en Nederland.

In ons land lijkt draadloos internet definitief te zijn doorgebroken. In 2005 had slechts 15 procent van de internetgebruikers een draadloze aansluiting, vandaag zou dat al 40 procent zijn. Bovendien plant 16 procent van de niet-draadloze surfers om over te schakelen naar de wireless wereld.

InSites heeft ook gegevens over de interesses van internauten. Zo houden ze zich grotendeels bezig met e-mailen, e-bankieren en dingen opzoeken op routeplanners. Meer dan de helft checkt zijn elektronische postvak dagelijks, 37 procent doet dat wekelijks. Online gokken wordt het minst vaak gedaan.

Surfende Belgen blijken geïnteresseerd te zijn in nieuws, muziek en reizen. Dat terwijl de Belgische toeristische sector nog slechts [in beperkte mate aanwezig is op het internet]. Mannen surfen iets vaker op het internet dan vrouwen en zijn ook wat meer dan hen geïnteresseerd in ict (!), erotiek, sport en auto. Het aanbod aan overheidsinformatie, cultureel nieuws en informatie over opleidingen is volgens internauten maar pover.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content