Belgen willen 21 juni uitroepen tot ‘World PRISM Day’

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

“Het PRISM-programma is de grootste aanslag op onze privacy in de recente geschiedenis”, aldus de Belgische initiatiefnemers van World PRISM Day, een internationale dag die het spionageschandaal van de Amerikaanse inlichtingendiensten in herinnering moet brengen.

Er is een blog genaamd World-prism-day opgestart, en een bijbehorende Facebookpagina. De oprichters hiervan – die aan het .be-domein te zien uit België komen – willen langs deze kanalen de ‘World PRISM Day’ lanceren.

21 juni Deze internationale dag moet ieder jaar op 21 juni in het teken komen te staan van 2013, het jaar waarin de wereld op de hoogte gesteld werd van het PRISM-spionageprogramma van de Amerikaanse inlichtingendiensten.

“Het PRISM-programma is de grootste aanslag op de privacy in onze recente geschiedenis”, luidt het op de sites. “Al jaren worden onze e-mails, Skype-berichten en Facebook-posts gelezen en onze telefoongesprekken afgeluisterd.”

#worldprismday “Deze dag moet de ergste nachtmerrie voor PRISM worden”, luidt het nog. “We roepen gebruikers wereldwijd op om die dag zoveel mogelijk dubieuze kernwoorden te gebruiken in hun e-mails, berichten, Facebook-posts en telefoongesprekken.” De officiële hashtag wordt #worldprismday.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content