België-Algerije doet mobiel internetverkeer pieken

© Belga

De WK-wedstrijd tussen België en Algerije zorgde voor een enorme stijging van het mobiele dataverbruik. Proximus en Base spreken van een nooit eerder vertoonde piek.

Uit een rondvraag bij de operatoren Proximus, Mobistar en Base blijkt dat de WK-match België-Algerije voor een enorme, in sommige gevallen zelfs nooit eerder geziene stijging van het mobiel internetverkeer zorgde.

“Nog nooit piekte het internetverkeer op smartphones zo sterk als tijdens de wedstrijd België-Algerije”, aldus Frédérique Verbiest van Proximus. “Tussen 18u en 20u verbruikten de Proximus-klanten 4,3 miljoen megabyte aan data, bijna een verdubbeling in vergelijking met een gewone weekavond (2,3 miljoen megabyte, nvdr.).”

Mobistar zag vanaf 18u een stijging van ongeveer 45 procent ten opzichte van hetzelfde moment op een gewone dag, aldus woordvoerster Patti Verdoodt.

Base tekende, eveneens rond 18u, het meeste dataverbruik ooit op, maar kan geen cijfers geven. “We merken dat het dataverbruik over het algemeen stijgt, omdat steeds meer mensen een smartphone hebben. Het is dus moeilijk te zeggen wat het verschil is met een ‘gewone dag'”, zegt woordvoerster Marijke Pots, die toevoegt dat het dataverbruik niet enkel tijdens de wedstrijd van de Rode Duivels duidelijk steeg, maar dat het mobiele internet sinds het begin van het WK erg populair is.

Proximus-klanten stuurden op twee uur tijd 5,8 miljoen sms’en, of 25 procent meer dan op een doordeweekse avond tussen 18u en 20u. Mobistar zag rond 19u30 uur een piek van het aantal sms’en. Toen werden 55 procent meer sms’jes verstuurd dan op hetzelfde moment op een gewone dag. Bij Base was er geen spectaculaire stijging van het aantal sms’jes. (Belga/MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content