België niet bezorgd om Bitcoin

De Duitse minister van Financiën heeft Bitcoin erkend als privégeld, waarbij hij niet meteen een probleem zag in het bestaan ervan. In België volgt ook Minister van Financiën Koen Geens het fenomeen op.

De Duitse minister van Financiën heeft in een parlementaire vraag de virtuele munt Bitcoin erkend als privégeld, waarbij hij niet meteen een probleem zag in het bestaan ervan. In België volgt ook Minister van Financiën Koen Geens het fenomeen op, al zien hij en de Nationale Bank weinig gevaar.


Een zicht op Belgische bedrijven die Bitcoin gebruiken is er niet, omdat de munt niet onder enige regulering valt. Maar volgens Geens blijft het gebruik beperkt tot een handvol handelaren. Zo heeft de Cel voor Financiële Informatieverwerking nog geen meldingen binnengekregen over Bitcoins.


Geens erkent wel dat de anonimiteit en het gebrek aan traceerbaarheid van de virtuele munt zich zeer goed leent voor criminele feiten, “maar voorlopig bestaan er geen aanwijzingen dat Bitcoins op grote schaal gebruikt worden om geld wit te wassen”, klonk het eerder al in een parlementaire vraag.


Het inwisselen van grote hoeveelheden Bitcoins zou overigens wel gedetecteerd worden door de financiële controlesystemen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content