België op één na snelste Netflixland

© reuters

De gemiddelde bandbreedte die Netflix in België haalt, ligt hoger dan in de meeste andere landen waar de streamingdienst actief is.

Netflix maakt elke maand zelf bekend welke snelheden het kan halen bij elke provider. Met de Belgische lancering in september, zijn er ook cijfers voor onze regio bekend en die zijn opvallend goed.

Zo halen we in België een gemiddelde snelheid van 3,77 Mbps met Telenet en Voo als voortrekkers (beiden 3,86 Mbps), maar op de voet gevolgd door Proximus (3,63 Mbps) en Numericable (3,39 Mbps).

Daarmee ligt ons gemiddelde hoger dan in Frankrijk (3,52 Mbps), Luxemburg (3,58 Mbps), Duitsland (3,52 Mbps) en zelfs Nederland (3,58 Mbps). Hoewel bepaalde buitenlandse operatoren het individueel beter doen dan de Belgische, moeten we voor de gemiddelde snelheid enkel zwitserland, waar je gemiddeld 3,81 Mbps kan kan halen, laten voorgaan.

Vertrouwde internetgebruikers merken aan bovenstaande cijfers dat de metingen van Netflix een stuk lager liggen dan de snelheden die je bij een snelheidstest haalt. Netflix zelf heeft hier een verklaring voor: Zo gaat het om een gemiddelde per operator (dus over alle abonnementen heen), maar ook doorheen alle tijdstippen en dit over een langere termijn.

Daarnaast merkt het bedrijf op dat het niet meet tot aan je modem, maar wel tot aan het toestel dat de videostream ontvangt, inclusief de verschillende bottlenecks daartussen, zoals wanneer er meerdere toestellen worden gebruikt of de stream via wifi verloopt. Dat zijn een hoop obstakels, maar zo krijg je volgens Netflix wel een goede indicator van hoe hoog de consistente snelheid is bij de eindgebruiker.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content