België opent aanval op phishingmails

© Getty Images/iStockphoto

Het Centrum voor Cybersecurity België start een groot offensief tegen phishingmails. Zo zullen internetgebruikers verdachte mails kunnen doorsturen om die te laten screenen door een IT-bedrijf. Dat schrijft De Tijd.

Phishingmails bevatten kwaadaardige bijlagen en weblinks die uw computer besmetten en die ‘vissen’ naar uw paswoorden en persoonlijke gegevens. Om te verhinderen dat dergelijke mails nog meer slachtoffers maken, gaat de overheid alle webadressen verzamelen die in de mails worden gebruikt. Er is een website opgericht waar die links verzameld en gemeld kunnen worden. Die wordt binnenkort voorgesteld, schrijft De Tijd.

Het Centrum voor Cybersecurity, dat onder premier Charles Michel (MR) valt, zal alle doorgegeven links zo snel mogelijk laten screenen door een IT-bedrijf. Blijkt de link kwaadaardig te zijn, dan zal de overheid die meteen laten blokkeren door de vier belangrijkste webbrowsers: Safari, Internet Explorer, Chrome en Firefox. Nog dit jaar zullen ook gewone internetgebruikers phishingmails kunnen doorsturen naar de overheid om die te laten screenen. Daarvoor komt er een speciaal e-mailadres.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content