Federale overheid werkt ook de volgende drie jaar met inlogapp itsme

© Itsme

De federale overheid heeft de accreditatie van inlogapp itsme met drie jaar verlengd. Burgers kunnen de komende jaren zo itsme blijven gebruiken om zich aan te melden bij de online overheidsdiensten, bijvoorbeeld Tax-on-Web.

Intussen hebben ruim 7 miljoen Belgen een itsme-account. Zowat 6 miljoen van hen gebruiken de app ook om in te loggen bij overheidstoepassingen. Itsme is naar eigen zeggen al enkele jaren de populairste identificatiemethode voor online overheidsdiensten als Tax-on-Web of MyPension. Door de verlenging van de samenwerking zal je dus ook de volgende drie jaar kunnen inloggen met de dienst, zo schrijft Belgian Mobile ID, het bedrijf achter de app.

Bijna 68 procent van alle authentificaties bij de zogenaamde Federale Authentificatiedienst (FAS), gebeurt via itsme. De elektronische identiteitskort, eID, is goed voor 16 procent, de rest komt op het conto van andere methodes, bijvoorbeeld tokens. Itsme zag in 2017 het levenslicht. De inlogdienst is in handen van Belgian Mobile ID, een consortium van de vier grootbanken en de drie grote telecomoperatoren van ons land. Al enkele jaren heeft de federale overheid er een belang van 20 procent via investeringsarm FPIM.

Partner Content