Belgisch centrum voor cyberveiligheid in 2015

© Thinkstock

Het Belgisch centrum voor cyberveiligheid (CCB) zal pas begin 2015 het licht zien. Dat heeft heeft het kabinet van premier Charles Michel (MR) gemeld.

Het Belgisch centrum voor cyberveiligheid, het “Center Cybersecurity België” of CCB, zal pas het licht zien bij het “begin van het jaar 2015”. Zo wordt het kabinet van eerste minister Charles Michel (MR) zaterdag in La Libre Belgique geciteerd.

De tekst van het koninklijk besluit was ondertekend door Elio Di Rupo toen hij nog premier was, en naar het paleis gestuurd voor de koninklijke handtekening. De regering was toen echter in lopende zaken. De koning zag uit voorzorg af van het tekenen van de tekst en gaf de voorkeur te wachten op een nieuwe regering.

Met de nieuwe meerderheid is dat nu het geval. “Het koninklijk besluit over de creatie van het Belgisch centrum voor de cyberveiligheid is getekend door de koning en zal in het Belgisch Staatsblad gepubliceerd worden in de loop van de maand”, dat blijkt uit een nota die de premier dinsdag aan de Kamer zal voorstellen. Na de publicatie van het koninklijk besluit, kan een directeur in dienst genomen worden en een organigram opgesteld worden, verduidelijkte zijn kabinet. Dat moet dus in de komende maanden gebeuren. (Belga/WB)

Partner Content