Belgisch kantoor moet Sofort AG in Benelux op de kaart zetten

Het Duitse Sofort AG heeft sinds enkel maanden een vestiging in Brussel. Vanuit ons land wil het in de Benelux en Frankrijk webshops overtuigen van een extra zekerheid tegen wanbetalers.

Sofort AG is geen betalingsprovider zoals Ogone. Wel is het een extra optie die meer zekerheid moet bieden bij overschrijvingen via het internet. “Wij kijken of de rekening echt bestaat en gekoppeld is aan de gebruiker in kwestie, of de rekening niet op een blacklist staat en daarna verifiëren we of er voldoende saldo beschikbaar is om de betaling te valideren” legt country manager Philippe Rousseau uit.

Het bedrijf kan voor alle duidelijkheid niet uw bankrekening bekijken. Wel kan het zulke dingen verifiëren omdat het in Duitsland een banklicentie heeft. Al wil het in de Benelux en Frankrijk vooral fungeren als extra zekerheid voor handelaars. Daarbij hoopt hij de overschijving te promoten als beter betaalmiddel dan kredietkaarten en digitale wallets zoals PayPal. Zo krijg je als handelaar volgens Rousseau sneller je geld via een overschrijving en is er minder risico dat je wordt opgelicht.

Vanuit het kantoor in Brussel werken er momenteel drie mensen, waaronder de country manager. Al zijn zij niet de enigen die Sofort aan de man moeten brengen in ons land. Omdat het bedrijf partnert met payment service providers zoals Ogone of MultiSafepay ( vooral actief in Nederland), wordt het door hen vaak als optie aangeboden. “We hopen dat handelaars door de extra zekerheid van Sofort hun klanten sneller aanraden om via overschrijving te betalen” zegt Rousseau. Daarnaast heeft het bedrijf API’s beschikbaar waarmee het vlot in te bouwen is in de populairste webshopmodules.

Momenteel zit Sofort AG in België aan 150-200 klanten, waaronder Dolce Gusto (Nestle), O’Neill, Upsell en Telserv. Dat is goed voor zo’n 50.000 transacties per maand. Tegen eind 2013 moet dat oplopen tot 250-300 klanten en 60.000 tot 70.000 transacties per maand.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content