Belgisch Krimson fuseert met 3 Europese Drupal-specialisten

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Het Belgische Krimson Drupal Architects bundelt de krachten met het Duitse Wunderkraut, het Zweedse NodeOne en het Finse Mearra.

Het Belgische Krimson Drupal Architects bundelt de krachten met het Duitse Wunderkraut, het Zweedse NodeOne en het Finse Mearra.

“Het Drupal-landschap is in elk land anders. Maar in heel Europa is er een sterke behoefte aan een Drupal partner die enterprise oplossingen in open source kan aanbieden. Met deze samenwerking maken we een grote stap voorwaarts in de professionalisering van het Drupal-dienstenportfolio voor onze huidige en nieuwe Drupal klanten”, klinkt de redenering achter de fusie in een mededeling.

“Een Europese fusie biedt ons een grotere groep resources waaruit we we kunnen putten, zodanig dat we sneller kunnen starten aan projecten”, legt Roel De Meester ons uit. De Meester is nu managing director van Wunderkraut België. “Ook hebben we nu een bredere kennis in huis, met businessanalisten (in telecom, media, …) die we kunnen invliegen voor cruciale workshops. Daarnaast zullen we een grotere groep klanten 24/7 kunnen bedienen.”

Het nieuwe fusiebedrijf neemt de naam Wunderkraut aan. “We hebben de naam van het kleinste bedrijf aangenomen, exact om aan te tonen dat het niet om een overname maar wel degelijk een echte fusie is”, vertelt De Meester. De firma wordt een Drupal-ontwikkelaar met 140 mensen en kantoren in 10 landen. De 28 Krimson-mensen, in de kantoren in Antwerpen, Gent en Rotterdam, maken daar deel van uit. Wunderkraut telt referenties als IKEA, Sony Mobile, Swift, de Haven van Antwerpen, de Vlaamse overheid, Suzuki en de Letse spoorwegen.

De integratie in het nieuwe bedrijf zal zich stapsgewijs doorzetten, weet De Meester. “Ergens in de komende weken zal de marketing, de hosting en ondersteuning op holdingniveau worden geregeld. Op termijn gaan we stap voor stap sommige onderdelen integreren, maar er blijft een grote mate van onafhankelijkheid, omdat dat volgens ons perfect het Europese model met onderlinge culturele verschillen kan uitstralen.” Wunderkraut wil ten alle prijze het beeld van een ‘logge speler’ vermijden. “We gebruiken intern het beeld van een groep gazellen die onafhankelijk van elkaar hun ding doen, maar in groep wel sterker naar buiten kunnen treden.”

Alle werknemers blijven aan boord. Enkel op managementniveau wordt wat geschoven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content