Belgisch-Servisch contract voor Qurius-Prodware België

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Qurius-Prodware België mag bij het Belgisch-Servische renderingbedrijf Energo Zelena de Microsoft Dynamics-oplossing “enwis)” implementeren.

Qurius-Prodware België mag bij het Belgisch-Servische renderingbedrijf Energo Zelena de Microsoft Dynamics-oplossing “enwis)” implementeren.

Energo Zelena is een samenwerking tussen het Belgische groenestroombedrijf Electrawinds – dat een meerderheid heeft in het bedrijf – en privé investeerders. De firma doet aan rendering, de recyclage van dierlijk afval. Dit najaar wordt de installatie in het Servische Indjija actief, goed voor een investering van 21 miljoen euro. Het renderingbedrijf is een zogenaamde ‘zero waste plant’: de afvalproducten krijgen een nuttige toepassing. De vloeibare vetten en het vlees- en beendermeel die na verwerking overblijven, worden gebruikt als brandstof voor energieproductie. Het afvalwater wordt ter plaatse gezuiverd tot rivierkwaliteit.

It-dienstenbedrijf Qurius-Prodware België heeft het contract in de wacht gesleept om de erp-oplossing “enwis)” te installeren. Dat is een add-on voor Microsoft Dynamics die focust op de afval- en recyclagesector. “Na de proof of concept werd duidelijk dat alle operationele processen op een eenvoudige manier geregistreerd kunnen worden in enwis) dankzij weegbrug- en weegapparatuurkoppelingen . Hierdoor kan voldaan worden aan de strenge eisen inzake rapportering en transport”, klinkt het in een persbericht. Energo Zelena zal de offerte- en contractfase tot en met de facturatie en boekhouding in eenzelfde geïntegreerd platform beheren. Een waarde van de opdracht werd niet bekendgemaakt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content