Belgische bedrijven nemen bewust cyberrisico’s

Guy Kindermans Guy Kindermans is freelance journalist bij Data News.

Securityspecialist Trend Micro leert uit gesprekken met Belgische bedrijven dat deze wel degelijk ‘bewust zijn van internetgevaren en bedreigingen, maar dat ze bereid zijn het risico te nemen het slachtoffer te worden van een cybercrimineel’.

Securityspecialist Trend Micro leert uit gesprekken met Belgische bedrijven dat deze wel degelijk ‘bewust zijn van internetgevaren en bedreigingen, maar dat ze bereid zijn het risico te nemen het slachtoffer te worden van een cybercrimineel’. Blijkbaar gaan de bedrijven ervan uit ze een dergelijk incident kunnen “verbloemen, wachten tot het overwaait en er geen haan meer om kraait”, aldus Steven Heyde, de nieuwe country manager van Trend Micro Belux.

Hij wijst erop dat uit cijfers van Trend Micro zelf, op basis van de eigen analyse van internetverkeer, blijkt dat zowat 40 procent van de toestellen in een botnet (een verzameling van toestellen die voor malafide praktijken en cybermisdaden kan worden aangewend, nvdr) gehackte bedrijfstoestellen zijn.

De verplichting voor bedrijven om cyberincidenten te melden, in het bijzonder aan klanten, zoals nu al onder meer in een aantal staten van de VS en in Groot-Brittannië geldt, zou ook in België vruchten afwerpen, meent Trend Micro. Overigens is hieromtrent ook Europese wetgeving in voorbereiding.

De voormalige country manager, Patrick Dalvinck, werd overigens benoemd tot vice-president Continental Europe, waar hij naast de Benelux ook Polen en Oost Europa (goed voor 13 landen) onder zijn bevoegdheid krijgt.

In de belangrijkste landen van zijn gebied wil hij Trend Micro “tegen 2015 een top-drie plaats in de securitymarkt” bezorgen, met bijzondere focus op landen als Polen, Tsjechië, Hongarije en Kroatië.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content