Belgische beleggers mogen Facebook aanklagen voor beursflater

© BELGA

KBC Asset Management, het fondsenhuis van de bank-verzekeraar KBC, en andere beleggers hebben in de VS van een rechter groen licht gekregen voor twee groepsgedingen (class actions) tegen Facebook en zijn oprichter Mark Zuckerberg. Dat schrijft de krant De Tijd donderdag.

De rechtszaken draaien rond de beursgang van Facebook in mei 2012. De klagende partijen voeren aan dat het concern “onjuiste” en “misleidende” verklaringen aflegde in documenten voor de beursgang. Ze viseren de omzetverwachtingen van Facebook die kort voor de eerste notering neerwaarts werden herzien.

Volgens de aanklacht waren niet alle beleggers daarvan tijdig op de hoogte. Mede door die herziening kelderde de koers en duurde het een jaar voor hij weer boven de startprijs van 38 dollar steeg.

Hoeveel schade KBC Asset Management en zijn klanten leden, is niet bekend, maar het zou al bij al beperkt zijn, aldus De Tijd. De groep zegt echter de plicht te hebben elk belang van haar klanten, hoe groot of hoe klein ook, te verdedigen. (Belga)

Partner Content