Belgische e-learning scoort miljoenen bij Europese Commissie

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Het Brusselse bedrijf Synaps en de Gentse specialist in e-learning U&I hebben een grootschalig contract voor opleidingen en e-learningcursussen binnengehaald bij de Europese Commissie.

Het gaat om opleidingen en e-learningdiensten voor heel wat verschillende Europese instellingen en agentschappen.

Synaps haalde het van drie concurrenten voor het perceel rond het ontwerp van gebruiksklare opleidingen onder leiding van een instructeur (‘instructor-led training’) en e-learningcursussen. Met het contract is een totale waarde gemoeid van meer dan 19 miljoen euro. U&I kreeg dan weer het tweede luik van het contract gegund voor de verlening van ontwikkelingsdiensten voor e-learning en blended learning. Het bedrijf uit Gent haalde het van zeven concurrenten: goed voor 11,8 miljoen euro. Zowel Synaps als U&I geven wel aan dat een deel van de opdracht allicht verder uitbesteed zal worden.

U&I is overigens niet aan zijn proefstuk toe bij de Europese Commissie. In 2011 wist het nog een soortgelijke opdracht in de wacht te slepen, waarbij het maar liefst 25 andere bedrijven achter zich liet. Maar ook begin 2009 scoorde het bedrijf al een raamcontract rond e-learning bij de Europese Commissie, wat toen goed was voor zo’n 7,2 miljoen euro gespreid over vier jaar.

Ook Synaps is in deze context trouwens geen onbekende. De Brusselse softwareopleider haalde in 2009 bijvoorbeeld al een opdracht bij de Europese Commissie binnen ter waarde van bijna 15 miljoen euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content