Belgische elektrische raceteams fuseren

Met deze wagen, June, nam de KU Leuven afgelopen zomer deel aan de wedstrijden. © Pieterjan Van Leemputten

De studententeams van KU Leuven en Thomas More gaan voortaan samen elektrische wagens bouwen. Nog voor de zomer moet het eerste model klaar zijn.

Onder de naam Formula Electric Belgium gaan de voormalige Formula Group T KU Leuven en Thomas More Innovation samen aan de slag. Tot nu toe werkten beide ingenieursteams apart aan een elektrische racewagen die het tegen andere teams opnam in de Formula Student Electric competitie.

Het nieuwe team telt nu dertig leden en de mix zorgt voor een interessante samenstelling. Zo zijn er de industriële ingenieurs van de KU Leuven met specialisaties in elektromechanica, elektronica-ICT en innoverend ondernemen, aangevuld met de professionele bachelors van de opleidingen autotechnologie, elektromechanica, elektronica-ICT en ontwerp- en producttechnologie van Thomas More.

Het eindresultaat, een zuinige elektrische racewagen, moet het deze zomer opnemen in de Formula Student Electric, een competitie waarbij ingenieursstudenten wereldwijd het tegen elkaar opnemen. Vorig jaar won het Nederland het event als een van de 106 deelnemende teams.

Hoewel de fusie nu pas wordt doorgevoerd, zijn de plannen voor de wagen al wel vergevorderd. “We zitten momenteel op schema,” zegt teamleider Nick Verlooy. “Na een ontwerpfase van drie maanden zijn we intussen begonnen met de productie van de nieuwe wagen. Het is een hele uitdaging om samen met een groep studenten in zo’n korte tijd een elektrische racewagen te bouwen. Maar de motivatie en ambitie zijn sterk en ik ben er van overtuigd dat we tegen 1 mei 2015 een rijklare wagen zullen realiseren.”

Wie de vorderingen van Formula Electric Belgium wil volgen kan dat op formulaelectric.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content