Belgische iPhone-batterij vervangen kost 29 euro

© .

Wie de batterij van zijn of haar iPhone wil laten vervangen kan dat ook in België tegen een redelijke prijs laten doen.

Apple kondigde vlak voor nieuwjaar aan dat het vervangen van de batterij van een iPhone 6 of nieuwer het komende jaar van 89 dollar naar 29 dollar zou zakken. Intussen heeft de Nederlandse site One More Thing bevestiging gehad van Apple dat dit in de Benelux op 29 euro neerkomt.

Je kan je batterij laten vervangen ook als deze nog niet onderhevig is aan schade of slijtage. Dat kan door hem op te sturen naar Apple zelf, of door hem binnen te brengen bij een erkend servicepunt.

Het batterijprogramma komt er nadat Apple werd betrapt op het vertragen van de processor op toestellen die wat ouder zijn. Het bedrijf geeft als excuus op dat wanneer de batterij verslijt, de toestellen sneller kunnen crashen en uitvallen. Daarom verlaagt het de kloksnelheid. Maar dat maakt het toestel een pak trager. Reken daar nog bij dat een nieuwe versie van iOS zwaarder weegt op de prestaties van je systeem en zo kan een iPhone na een jaar of twee als snel traag en verouderd aanvoelen.

Dat Apple nu de prijs van de batterijen verlaagt lijkt een mooie geste, maar is in werkelijkheid vooral een excuus en geen oplossing. Zo heb je als consument geen keuze: het is niet mogelijk om zelf de batterij te vervangen zonder je toestel open te breken (en zo de garantievoorwaarden te schenden) of om de kloksnelheid van het toestel op normaal niveau te houden.

Tegelijk is de actie slechts geldig tot december 2018. Wie nadien pas problemen krijgt moet dus kiezen tussen preventief geld uitgeven, volgend jaar de volledige prijs betalen, of een nieuw toestel aanschaffen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content