Belgische IT-bedrijven veroveren Europees monstercontract

© Sébastien Bertrand (cc)

Een aantal Belgische servicebedrijven mogen voor 835 miljoen euro aan diensten leveren bij de Europese Commissie. De deal levert flink wat jobs op.

Het gaat om drie loten in het zogenaamde ESP-DESIS III project dat staat voor External Service Provisioning for Development, Studies and Support for Information Systems. Die zullen gedurende vier jaar werkgelegenheid bieden aan zo’n duizend ICT-krachten en dit in Brussel, Luxemburg en het Italiaanse Ispra.

Bij de deal zijn heel wat bedrijven betrokken. Voor het eerste lot is dat het Panoplys consortium dat wordt geleid door Trasys, in het tweede is dat het Innovata Consortium geleid door Unisys en voor het derde lot is dat het One4EU consortium, eveneens geleid door Unisys. De drie groeperingen bestaat verder nog uit Atos Engineering, Everis, Fujitsu, Intrasoft, Iris, Piksel en Sogeti.

Update 17.30 uur:

De loten waarin bovenvermelde partijen in meespelen omslaat voor alle duidelijkheid niet het volledige ESP DESIS III contract maar wel om een deel van het totaalbedrag van 835 miljoen euro. Een ander lot, waarover we in oktober al schreven, gaat onder meer naar het consortium Eurora-1 dat wordt geleid door ARHS Developements en Cegeka, KPMG Advisory, Ordina Belgium en SWORD group omvat.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content