Belgische kmo’s vertrouwen op lokale ICT-partner

Bedrijven met minder dan 75 werknemers geven vaak de voorkeur aan een lokale ICT-partner, al zijn ze lang niet de enige leverancier als het om software gaat.

Een kmo met 51 tot 75 werknemers heeft vandaag in 4/5e van de gevallen een eigen ict-afdeling. In bedrijven met 26 tot 50 werknemers is dit maar in de helft van de gevallen zo en in nog kleinere ondernemingen zakt dit percentage.

Daarom is de lokale ict-partner belangrijk voor kmo’s stelt ICT-dienstverlener Perfiction, dat een rondvraag deed bij zijn klanten over de keuze van ict-dienstverlening.

Volgens het bedrijf is de lokale partner in 70 tot 80 procent ook de leverancier van hardware. Voor supplies is dat in 47,5 procent het geval. Voor boekhoudsoftware en ERP stappen kmo’s meestal naar een softwaremaker, al haalt ook hier de ict-partner in 33 procent van de gevallen de verkoop binnen. Andere zaken zoals CRM, Server- en desktopsoftware, document handling en beveiligingssoftware worden dan weer meer lokaal gekocht.

Wel hoort er bij het onderzoek enige nuancering. Zo is Perfiction zelf een netwerk van 16 lokale ict-bedrijven. Aan de enquête deden 1345 mensen mee, allemaal afkomstig uit het bestaand cliënteel van Perfiction, de kans is dus sowieso zeer groot dat de respondenten één of meerdere producten of diensten afnemen bij het bedrijf.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content