Belgische lancering Nokia Lumia 920 uitgesteld

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

De Nokia Lumia 920, het nieuwe vlaggenschip van de Finse telefoonfabrikant, moest eind februari in de Belgische winkels komen te liggen, maar vanwege een gebrekkige productiecapaciteit wordt de lancering uitgesteld tot eind maart.

De Nokia Lumia 920 van 4,5 inch werd, samen met de iets kleinere Lumia 820 (4,3 inch), in september 2012 voorgesteld. In België zouden de toestellen half januari 2013 uitkomen. In januari werd de lancering echter uitgesteld tot eind februari. Maar ook die deadline zal niet gehaald worden: Nokia heeft nu aangekondigd dat de Lumia 920 pas eind maart verschijnt, voor 599 euro. De Lumia 820 is inmiddels al wel beschikbaar in ons land, en dit voor 499 euro.

Dat de release van de smartphone in ons land op de lange baan wordt geschoven, komt omdat de vraag het aanbod overstijgt. Nokia wilde voorkomen met een grote voorraad telefoons te blijven zitten, en ging daarom voorzichtig te werk bij de productie. Dat kan hen wel eens duur komen te staan. Nokia-liefhebbers hebben immers al bijna een half jaar moeten wachten…

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content