Belgische LinkedIn-penetratie erg hoog

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Eén op de acht Belgische internauten gebruikt de professionele sociale netwerksite LinkedIn.

Eén op de acht Belgische internauten (12,6 procent) gebruikt de professionele sociale netwerksite LinkedIn. Dat blijkt uit recente cijfers van onderzoekskantoor comScore.

Daarmee staat ons land in de wereldwijde top 10 – op plaats 9 om precies te zijn – van landen met de hoogste penetratie van LinkedIn. Van onze buurlanden doen enkel Nederland (de eerste plaats met liefst 26,1 (!) procent penetratie) en het Verenigd Koninkrijk (plaats 5 met 14,9 procent) het beter. Ook gebruiken we de site, in vergelijking met andere landen, erg intensief. Cijfers van online onderzoeker Quantcast rangschikken België immers op de twaalfde plaats wereldwijd als het gaat om het aantal bezoeken aan LinkedIn.

Uit andere online beschikbare cijfers, geciteerd door de ‘Belgian Social Media Monitor’ van de blog B.V.L.G., blijkt dat LinkedIn ook veruit het snelst groeiende sociale netwerk van België is. Over de voorbije 12 maanden kon het een groei van 43 procent in Belgische LinkedIn-accounts optekenen. Facebook kende over dezelfde periode een toename van “maar” 22%. Volgens dezelfde blog zijn er vandaag zowat 840.000 LinkedIn-accounts, 2 procent meer dan vorige maand.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content