Belgische Oasis Consultants in Franse handen

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Oasis Consultants is overgenomen door het Franse Micropole.

Het Zaventemse Oasis Consultants, gespecialiseerd in dienstverlening rond SAP, is overgenomen door het Franse it-dienstenbedrijf Micropole. Doel is nu om met Oasis Nederland en Luxemburg te veroveren.

Oasis Consultants is een SAP Golden Partner. Het bedrijf is vooral gespecialiseerd in diensten rond het SAP Business All-in-One-pakket voor kmo’s en in BI-oplossingen van SAP (BusinessObjects). “We wilden zelf uitbreiden naar Luxemburg en Nederland”, vertelt ons Ann Franssens, zaakvoerder van Oasis Consultants. “Maar het is niet evident om dat alleen te doen. Zo zijn we bij Micropole beland.”

Micropole, een Franse it-dienstengroep (vooral rond web, BI, erp en crm) met zowat 1200 werknemers, was zelf al aanwezig in Frankrijk, Duitsland en Zwitserland. En nu dus ook in België (vooral Vlaanderen). “Wij kunnen nu, met hun ruggensteun, uitbreiden naar Nederland en Luxemburg. Dat zou al op korte termijn moeten gebeuren”, vertelt Franssens.

De naam Oasis blijft – “die heeft hier een zekere autoriteit” – en ook voor de medewerkers verandert er niks. “We moeten nu gewoon groeien.” Oasis Consultants draait een omzet van iets meer dan 4 miljoen euro en is, aldus nog Franssens, “zeer winstgevend”. Het bedrijf heeft zo’n 35 vaste mensen in dienst, aangevuld tot 40 met freelancers. Een overnameprijs werd niet meegedeeld.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content