Belgische overheid vraagt vaker gegevens op bij Google

© Reuters

Ons land heeft sinds begin dit jaar 213 verzoeken om gebruikersgegevens gedaan bij Google. In driekwart van de gevallen ging het daar ook op in.

Ons land heeft sinds begin dit jaar 213 verzoeken om gebruikersgegevens gedaan bij Google. In driekwart van de gevallen ging het daar ook op in. De 2013 verzoeken tussen januari en juni 2014 zijn een stijging ten opzichte van de 162 aanvragen in de tweede helft van 2014 en daarmee een nieuw record. maar het valt vooral op dat het dit keer om 513 accounts gaat. Meer dan een verdubbeling ten opzichte van de 206 uit de periode juli-december 2013 en eveneens een nieuw record.

De cijfers zijn te lezen in het Transparantierapport van Google. Tegelijk laat het bedrijf weten dat het deze keer in 73 procent van de gevallen inging op het verzoek, even veel als in het half jaar daarvoor.

Google geeft op regelmatige basis een inkijk in de cijfers rond dergelijke verzoeken. Doorgaans gaat het over informatie over Google-gebruikersaccounts of gerelateerde producten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content