Belgische Packard Bell ontmanteld

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Acer heeft de Belgische en Nederlandse vestiging van Packard Bell …

Acer heeft de Belgische en Nederlandse vestiging van Packard Bell ontmanteld. Het merk blijft bestaan en is nu volledig geïntegreerd in ‘Acer Group Benelux’.

Acer heeft een moeilijk jaar achter de rug. Eerst was er het gigantisch pc-overschot bij distributeurs als gevolg van mismanagement rond voorraden, met een herstructurering tot gevolg. Dan was er het vertrek van ceo Gianfranco Lanci met in de nasleep het ontslag van heel wat leden van het hoger management. En tot overmaat van ramp bleek Acer in ons land ook nog eens te lijden onder interne concurrentie met het in 2007 overgenomen Packard Bell.

Om een einde te maken aan die kannibalisatie, heeft Acer de structuur van de Benelux-vestigingen aangepast. “Voortaan hebben we één organisatie (Acer Group Benelux) en werken we als één team”, legt country manager Marc Pauly uit. “Dat had helaas tot gevolg dat ik een aantal dubbele functies moest schrappen”, vervolgt hij.

Concreet wil dat zeggen dat in ons land 8 van de 12 personeels leden van Packard Bell moesten vertrekken, inclusief voormalig country manager Ralph Van Lysebeth. Eind maart wordt de Belgische vestiging in Vilvoorde definitief gesloten. De juridische entiteit wordt eind juni afgesloten. De merknaam blijft echter wel bestaan, en zal uitsluitend nog gebruikt worden voor het low-end consumentengamma. Dit jaar wil Acer in de eerste plaats opnieuw rendabel worden. Het plant in ons land ook een nieuw offensief om de kmo-markt te veroveren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content