Belgische start-up Proudfield lanceert digitale winkel op Facebook

De Belgische start-up Proudfield lanceert een ‘digitale winkel’ op Facebook waarlangs gebruikers hun oude gsm kunnen verpatsen.

De Belgische start-up Proudfield lanceert een ‘digitale winkel’ op Facebook waarlangs gebruikers hun oude gsm kunnen verpatsen.

Proudfield, het nieuwe geesteskind van Patrik Vandewalle, wil ondernemingen helpen met het integreren van sociale media in hun bedrijfsmodel. “Eigenlijk bouwen we ‘digitale verkoopskantoren’ binnen sociale mediaplatformen zoals Facebook en Netlog”, verduidelijkt de voormalige topman van Econocom.

Het eerste project van Proudfield is een ‘winkel’ op Facebook voor de Nederlandse e-commerce site Cash4Mobile. De applicatie, die geïntegreerd wordt met het logistieke apparaat van Cash4Mobile, stelt gebruikers in staat om hun oude mobieltjes te verkopen.

“De applicatie maakt gebruik van de virale mogelijkheden van Facebook”, gaat Vandewalle verder. “Gebruikers worden er toe aangezet om ook hun vrienden te stimuleren om zo veel mogelijk gsm’s te verkopen. Ze kunnen credits verzamelen om op te klimmen in de ranking, of om mooie prijzen te winnen. Hoe meer mijn vrienden verkopen, hoe meer punten ik krijg, dat idee.”

Bedoeling is ook om scholen en andere gebruikersgemeenschappen tegen elkaar uit te spelen rond tal van acties, zoals het inzamelen van geld voor een goed doel. “Dankzij de combinatie van informatie over iemands profiel en kennis over zijn of haar vrienden, kunnen we erg interessante modellen en verkoopstechnieken aanbieden.”

Voor elke transactie die plaatsvindt via Facebook, ontvangt Proudfield een klein stukje van de inkomsten. “Sociale netwerken hebben een eigen economie. Wij bouwen de shop en doen de integratie, en in ruil ontvangen we een deel van de verkoopsprijs.”

De Cash4Mobile app wordt vandaag gelanceerd in België, Nederland en Duitsland. Binnen enkele weken wil Proudfield al uitpakken met een tweede toepassing, een virale marketingapp gericht naar een jong publiek voor Netlog. Bij dat project zullen er samenwerkingverbanden opgezet worden met bedrijven uit de reclamesector.

[www.proudfield.com]

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content