Belgische striptraditie gaat digitaal

Met e-Strips lanceren Standaard Uitgeverij en Ballon Media een digitaal platform voor strips.

België heeft een rijke traditie in de stripwereld. Standaard Uitgeverij (o.m. Suske en Wiske, De Kiekeboes) en Ballon Media (o.m. Jommeke) – twee van de grootste aanbieders van strips in het Nederlands taalgebied – willen die traditie met het e-Strips project tot bij de digitale lezer brengen.

Het platform zal zowel nieuwe strips ter beschikking stellen als reeksen die vandaag niet meer in de winkel te vinden zijn. Dat staat te lezen in een persbericht van beide uitgeverijen.

Volgens het persbericht moet e-Strips er ook voor zorgen dat stripuitgevers zelf over meer mogelijkheden beschikken om in te spelen op de wensen van lezers en auteurs. Het project zal de digitale verkoop van strips ook centraliseren.

Voor het technologische luik van e-Strips wordt een beroep gedaan op het bedrijf Cirius. De partners willen de bestaande digitale leeservaring ook verder uitbouwen.

Van zodra het platform volledig operationeel is, zal het worden opengesteld voor alle uitgevers.

Standaard Uitgeverij bracht in 2010 al de Suske en Wiske-app voor tablets op de markt. Die werd in minder dan een week tijd ruim 100.000 keer gratis gedownload. (Belga/MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content