Belgische vrouwen verslaafd aan hun smartphone

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Van alle Europese vrouwen zijn de Belgische het meest afhankelijk van hun smartphone: 93 procent bezit er één, 72 procent geeft toe eraan verslaafd te zijn.

Gadgets zijn niet noodzakelijk enkel voor mannen. Volgens een enquête van eBay en de vrouwensite Aufeminin.be bezit 93 procent van de Belgische vrouwen een smartphone, en heeft 19 procent onder hen er zelfs twee; een privétoestel en een zakelijk toestel. Voor 49 procent van de respondenten is de iPhone het favoriete toestel.

De smartphone als huisdier Of de Belgische vrouwen verslaafd zijn aan hun telefoon? 72 procent geeft toe van wel. Dat ligt ver boven het Europese gemiddelde van 53 procent. Sommige vrouwen (22 procent) verliezen nog liever hun bankkaart dan hun smartphone. 32 procent beschouwt het apparaat zelfs als een huisdier.

82 procent van de bevraagden houdt via de smartphone contact met mensen die hen dierbaar zijn, terwijl 83 procent het ding ook gewoon raadpleegt tijdens een etentje met vrienden. Er zijn ook momenten dat de Belgische vrouwen hun telefoon in hun tas laten: 77 procent doet dit tijdens familiebezoekjes en 49 procent tijdens het werk.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content