Belgische winkeliers kunnen via Bol.com verkopen

© .
Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

De Nederlandse webshop Bol.com start met een verkoopsmodel voor Belgische winkeliers die via het platform producten aan de man willen brengen.

Vanaf vandaag kunnen Belgische winkeliers intekenen op het verkoopsmodel van de Nederlandse webshop Bol.com. Ongeacht of je al dan niet reeds een eigen online shop hebt, kun je dan als winkelier je assortiment beschikbaar stellen op de website van Bol.com.

Jan Huysmans, directeur België bij Bol.com, spreekt over een win-winmodel: “Wij breiden ons totaalassortiment uit, en de externe verkopers winnen via Bol.com aan bereik waardoor ze betere verkoopresultaten kunnen neerzetten.” Bol.com rekent een commissie aan per verkocht product. De externe handelaar staat zelf in voor de verzending, maar kan voor het overige wél mee profiteren van de marketingdiensten en -tools van Bol.com. Een (klein)handelaar hoeft dus niet noodzakelijk meer een eigen online shop en e-commerceplatform op te zetten, al kan het Bol.com-traject ook perfect complimentair zijn aan een reeds bestaande, eigen webwinkel.

De integratie gebeurt op drie verschillende manieren, al naargelang de grootte van het bedrijf. De meest makkelijke manier is het verkoopkanaal van Bol.com zelf gebruiken, waardoor de handelaar de orders gewoon via e-mail binnenkrijgt. Middelgrote handelaars kunnen via ftp ook hun hele assortiment inladen op Bol.com. Voor grotere winkels voorziet Bol.com ook in een API-koppeling.

In Nederland bestaat de mogelijkheid tot externe verkopen al sinds 2011. Inmiddels zijn er daar al ruim 10.000 zakelijke verkopers. Ondertussen wordt één zesde van de totale omzet van Bol.com reeds gegeneerd uit de sales van die externe verkopers. Bol.com telt verspreid over België en Nederland ruim 4,5 miljoen klanten. Gemiddeld krijgt de website 1 miljoen virtuele winkelbezoeken per dag. In Wallonië is Bol.com trouwens nog steeds niet actief. Concrete plannen daartoe zijn er nog niet, aldus Jan Huysmans.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content