Belkin wil Linksys-merk behouden

Belkin heeft de overname van Linksys afgerond. Het merk blijft in de toekomst bestaan en zal ook nieuwe producten uitbrengen.

Belkin heeft de overname van Linksys afgerond. Het merk blijft in de toekomst bestaan en zal ook nieuwe producten uitbrengen.

Eind januari maakte Belkin bekend dat het de consumentendivisie van Cisco, beter bekend onder de merknaam Linksys, overneemt. Die overname is intussen klaar. In een persmededeling zegt het bedrijf dat alle technologieën en producten als apart merk in de productportfolio komen.

“Het Linksys-portfolio blijft bestaan en zal zich blijven ontwikkelen voor nog betere gebruikerservaringen en netwerkbeheerfunctionaliteit. Smart Wi-Fi biedt consumenten een innovatieve en eenvoudige manier om apparaten te verbinden met hun thuisnetwerk en we blijven dan ook investeren in additionele functies en producten.” Aldus Belkin’s ceo Chet Pipkin in een mededeling.

Belkin, dat zich net zoals Linksys toelegt op netwerkapparatuur zoals routers en kabels, wil met de overname naar eigen zeggen een breder publiek bereiken. Voor wie producten van Linksys in huis heeft verandert er weinig. De ondersteuning voor bestaande producten blijft en vanaf de lente komen er ook nieuwe producten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content