Bellens moet voor hoorzitting in Kamer verschijnen

© Belga

De Kamercommissie Infrastructuur heeft woensdag besloten een hoorzitting te organiseren om Belgacom-topman Didier Bellens te horen.

De Kamercommissie Infrastructuur heeft woensdag besloten een hoorzitting te organiseren om Belgacom-topman Didier Bellens te horen. Die kwam in opspraak met de geplande verkoop van een gebouw van het telecombedrijf.

De Morgen bracht aan het licht dat het bedrijf Immobel, waarvan Didier Bellens bestuurder is, de hand probeert te leggen op een gebouw van Belgacom aan de Brusselse Lebeaustraat. Immobel werkt in alle discretie een project uit om het gebouw om te vormen tot rust- en verzorgingstehuis, terwijl andere potentiële kopers niet op de hoogte zijn.

Belgacom opende al een intern onderzoek, maar de Kamerleden willen de ceo zelf aan de tand voelen. De overheid is immers voor 53 procent eigenaar van het telecombedrijf.

Bellens verscheen vorig jaar al eens voor de Kamerleden om te antwoorden op vragen over het conflict rond zijn beschermelinge Concetta Fagard. (Belga)

Partner Content