Belofte maakt schuld, Obama!

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Houdt Obama zich aan zijn 500 beloften? De website Politifact.com volgt het op.

Houdt Obama zich aan zijn 500 beloften? De website Politifact.com volgt het op.

Obama wordt weleens de eerste internetpresident genoemd, omdat hij van het medium een essentieel deel van zijn campagne maakte. Maar nu moet de kersverse Amerikaanse president er wel over waken dat het medium zich niet tegen hem zal keren.

Zo is er nu een [website] in het leven geroepen die bijhoudt of Barack Obama zich wel aan zijn verkiezingsbeloften houdt. En dat zijn er blijkbaar heel wat meer dan je zou denken. In totaal plaatste Politifact.com meer dan 500 beloften op een lijst die online te raadplegen valt: noem het gerust één gigantische takenlijst van de president. Op de website wordt aangegeven aan welke beloften de president zich al gehouden heeft én welke hij verbroken heeft. Voorlopig ziet het palmares er nog goed uit: de sluiting van de beruchte gevangenis in Guantanamo Bay bijvoorbeeld is de bekendste van vijf beloften die Obama reeds nagekomen is. Al zijn er blijkbaar wel al enkele compromissen gesloten.

Blijkbaar houdt overigens de halve wereld de ‘Obameter’ nauwlettend in het oog: de site gaat overduidelijk gebukt onder het grote aantal bezoekers.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content