Benelux-poot Capgemini krimpt het felst

Maar de Benelux is wel de meest winstgevende regio voor het ict-dienstenbedrijf.

Maar de Benelux is wel de meest winstgevende regio voor het ict-dienstenbedrijf.

Capgemini Benelux had de afgelopen twee jaar te maken met een acute crisis, schijft de ict-dienstverlener in het jaarverslag over 2010 dat Computable kon inkijken. “Dat heeft tot gevolg dat de regio de grootste jaarlijkse krimp van het gehele concern doormaakte.” In de Benelux bleef de omzet steken op ruim 1,3 miljard euro. Op groepsniveau groeide de omzet 3,9 procent en de nettowinst ruim 57 procent.

Waar de omzet in de Benelux daalde met 6 procent, nam die in de meeste andere regio’s flink toe. Zo werd in het Verenigd Koninkrijk en Ierland 3,2 procent meer omgezet, in Scandinavië 11,3 procent en in de regio Zuid-Europa en Latijns-Amerika zelfs 38 procent. De Franse activiteiten genereerden 0,9 procent minder omzet.

De Benelux is wel de meest winstgevende regio van het concern. Over 2010 bedroeg de brutowinst (‘operating margin’: het verschil tussen omzet en operationele kosten) 127 miljoen euro, 9,7 procent hoger dan in 2009. Andere regio’s zien de winst ook toenemen, waardoor de brutowinst op concernniveau stijgt met 6,8 procent. De nettowinst stijgt zelfs met 57,3 procent en komt uit op 280 miljoen euro.

De omzet van Capgemini’s grootste divisie, Technology Services, nam toe met 1,6 procent. De divisie Outsourcing Services, goed voor ongeveer 36 procent van de concernomzet, zag zijn omzet teruglopen met 3,2 procent.

De grootste krimp deed zich echter voor in de adviesdivisie Consulting Services. De adviesactiviteiten brachten maar liefst 7,5 procent minder omzet op. Sogeti, de vierde divisie van het concern (‘Capgemini Local Professional Services’) zag zijn omzet met 0,3 procent teruglopen.

In samenwerking met Computable

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content