Benelux volgt marktherstel ict-diensten niet

De Benelux, Italië en Spanje blijven achter bij het herstel van de markt voor ict-diensten.

De Benelux, Italië en Spanje blijven achter bij het herstel van de markt voor ict-diensten.

De vraag naar ict-diensten groeit de komende 12 maanden nauwelijks en wordt in 2011 geschat op een gemiddelde Europese groei van 2,2 procent. De vraag naar ict-diensten herstelt zich het snelst in Scandinavië, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Dat stelt IDC na Europees marktonderzoek.

Volgens de onderzoekers zal tussen 2010 en 2014 het groeipercentage van de Europese markt voor ict-diensten stijgen tot 3,4 procent. Dat is nog altijd fors lager dan de marktgroei die IDC voor de intrede van de recessie voorspelde. Toen raamden onderzoekers dat de vraag naar ict-diensten in Europa jaarlijks zou groeien met 4,8 procent, tot een omzet van 242,8 miljard dollar in 2012.

Volgens Laura Converso van IDC stijgt de vraag naar de begeleiding van ict-projecten en outsourcing van ict-diensten in Europa met gemiddeld 2,2 procent halverwege 2010. Ze stelt dat onder meer prijsdruk de mogelijkheden en snelheid van marktherstel verminderen.

Convenso concludeert dat op korte termijn kostenreductie hoog op de strategische agenda van bedrijven staat. “We verwachten dat bedrijven stap voor stap weer gaan kijken naar groei.” Dat moet volgens IDC terugkomen in bijvoorbeeld een toenemende vraag naar business intelligence, industriespecifieke oplossingen en integratie tussen applicaties die op verschillende vestigingen verspreid over de wereld worden gebruikt.

In samenwerking met Computable

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content