Benelux ziet lichte groei voor ICT-uitgaven

Analistenbureau Forrester verwacht dit jaar een zeer kleine stijging in het aantal uitgaven voor ICT in de Benelux. Daarmee gaan we tegen de Europese trend in.

Analistenbureau Forrester verwacht dit jaar een zeer kleine stijging in het aantal uitgaven voor ICT in de Benelux. Daarmee gaan we tegen de Europese trend in.

De Beneluxmarkt zou dit jaar goed zijn voor 43 miljard euro of 0,2 procent meer dan vorig jaar staat te lezen in het rapport van Forrester dat Automatiseringsgids kon inkijken.

Voor heel Europa spreekt de analist over een daling van 1,7 procent. Vooral landen als Griekenland, Italië, Spanje en Portugal waar de crisis stevig voelbaar is zijn er dalingen van vier tot zeven procent. Al dalen de uitgaven ook bij een sterkhouder als Duitsland.

Wereldwijd zou er wel nog steeds een groei in de ICT-uitgaven zijn van 2,3 procent, tot 2,07 biljoen dollar (1,581 biljoen euro). Voor volgend jaar kan dat oplopen tot 5,4 procent.

Wel blijft het moeilijk om de exacte waarde te bepalen. Zo hanteert Forrester ook een percentage dat rekening houdt met evoluties van de lokale munt tegenover de dollar. Zo stijgt de regio Asia/Pacific met 4,3 procent, maar komt dit neer op een daling van 3,2 procent omdat Forrester verwacht dat de dollar zal stijgen.

Rekeninghoudend met die munt zou dat betekenen dat West- en Centraal Europa groeien met 1,3 procent, in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Africa zal er een groei zijn van 6,9 procent. In de VS verwacht Forrester een groei in de ict-uitgaven met 5,9 procent. Zuid-Amerika houdt het op +2,6 procent.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content