Bent u een ‘digital native’? Doe de test

© Getty Images/iStockphoto

De federale overheidsdienst Economie lanceert ‘digital duel’, een interactief quizje om uw ‘digitale leeftijd’ te bepalen. Daarmee wil de FOD mensen bewust maken van het belang van digitale vaardigheden.

Via www.digitalduel.be kan de surfer het in tien uitdagingen opnemen tegen ‘digital natives’. De test gaat onder meer na of u satire kan onderscheiden van nieuwsberichten, of u een goed wachtwoord kan kiezen, of u een QR-code kan scannen en of u een veilige website kan herkennen.

Aan het einde kent de deelnemer zijn digitale leeftijd. Is de deelnemer van 2018, dan is hij digitaal helemaal mee. Maar blijkt hij van de jaren 80 te zijn, dan kan de deelnemer nog heel wat vaardigheden ontwikkelen en wordt hij of zij doorverwezen naar opleidingen.

Slechts een Belg op drie heeft volgens het Belgische statistiekbureau Statbel goede digitale vaardigheden, zo meldt de FOD woensdag. Saskia Van Uffelen, CEO Belux bij Ericcson en ‘digital champion’ die voor België de Europese Commissie adviseert, werkt mee aan het initiatief. “Overal hoor je spreken over het belang van digitale vaardigheden. Daarom is het belangrijk te weten hoe ver jouw digitale kennis reikt”, zegt ze.

Partner Content