“Bereid je voor op tweede dotcom-zeepbel”

© Reuters

De crisis ontwikkelt zich niet over de hele linie van de startersbedrijven, maar sommige sectoren raken echt oververhit, waarschuwt vertrekkend Intel VC-baas Arvind Sodhani.

Sodhani weet waar hij over praat. Als beheerder van het Intel Venture Capital-fonds steunt hij jaarlijks voor honderden miljoenen startende bedrijven. “We merken al een overgevoeligheid de afgelopen twee jaar. De zorgen dat sommige bedrijven overgewaardeerd zijn, is terecht”, zegt hij tegen The Register op de Intel Capital Global Summit. “Er wordt veel gepraat over een aanpassing of een correctie. Wij gaan zeer voorzichtig te werk en proberen ons niet te laten meeslepen in oververhitte sectoren.” Dat betekent overigens niet dat Intel Venture Capital minder investeert dan in voorgaande jaren.

Erg veel unicorns

Niet iedereen deelt de zorgen van Sodhani, bijvoorbeeld zijn opvolger Wendell Brooks. Hij ziet ook een probleem maar dat speelt zich vooral af in de wereld van de private financierders. Hij constateert dat er meer unicorns (eenhoornen ofwel startersbedrijven met een waarde van meer dan 1 miljard dollar) zijn dan ooit terwijl het klimaat voor een beursgang nooit zo lastig was. “Er is geen aansluiting meer tussen de private en publieke investeringsmarkt.” De slachtoffers van de correctie zijn dus vooral te vinden onder de startups die overgewaardeerd zijn en bij de partijen die daar te veel in hebben geïnvesteerd, concludeert The Register.

Bron: Automatiseringgids

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content