Besparing blijft belangrijkste reden om te outsourcen

. © .

De kosten drukken is voor Europese bedrijven de voornaamste reden om IT te outsourcen. Dat blijkt uit onderzoek van Whitelane Research, dat ook een lijst maakt van de spelers die het meest gewaardeerd worden door hun klanten.

IT-outsourcing blijft een booming business. Van de 1.416 respondenten zegt 46 procent meer te willen uitbesteden dit jaar en de volgende jaren. Tegenover 36 procent die geen verandering verwacht. Negen procent zegt minder te outsourcen terwijl twaalf procent het niet weet.

De redenen om IT uit te besteden blijft voor de hand liggend: 63 procent van de respondenten geeft kostenbesparing aan als voornaamste reden. Meer focussen op de core business van het bedrijf is voor 56 procent een reden. Toegang tot meer middelen is de derde voornaamste reden met 44 procent.

De tevredenheid over de bedrijven die de IT-afdeling overnemen is overwegend hoog tot zeer hoog. Twaalf procent is zeer tevreden, 49 procent is tevreden en nog eens 28 procent is ongeveer tevreden. Elf procent is licht ontevreden tot zeer ontevreden.

Maar van welke speler zijn bedrijven het meest tevreden? Doorheen heel Europa blijkt dat Tata Consultancy Services te zijn. TCS haalt een tevredenheidsscore van tachtig procent. Iets meer dan Cognizant (77 procent) en Computacenter (76%). Accenture, en Tech Mahindra vervolledigen de top vijf met beiden 74 procent.

De Europese studie is de uitkomst van verschillende nationale onderzoeken in enkele Europese landen, waaronder België. Voor ons land kwamen destijds Tata Consultancy Services en Accenture als beste spelers uit de bus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content