Bestanden van 100.000 websites gewist

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Hackers hebben in Groot-Brittannië het Britse hostingbedrijf VAServ aangevallen. Data van zo’n 100.000 websites werden gewist.

Hackers hebben in Groot-Brittannië het Britse hostingbedrijf VAServ aangevallen. Data van zo’n 100.000 websites werden gewist.

VAServ biedt hostingdiensten aan voor particulieren, tegen lage kosten. Hackers wisten via een zwakke plek in de virtualisatietool HyperVM toegang te krijgen tot zo’n 200 servers van VAServ. Daar konden ze naar hartelust bestanden verwijderen. “Een bewuste aanval op onze infrastructuur”, zegt VAServ-baas Rus Foster aan de Britse site The Register.

Ongeveer 100.000 sites zagen hun data gewist worden. Zowat de helft van de klanten heeft bij VAServ een uitgebreider abonnement, dat ook een back-upservice omvat. Daardoor zullen hun data gerecupereerd kunnen worden. De overige klanten zijn hun bestanden waarschijnlijk onherroepelijk kwijt.

Intussen kreeg het verhaal een dramatisch vervolg. De baas van het bedrijf dat HyperVM maakt, het Indiase LXLabs, pleegde kort na het nieuws zelfmoord door zichzelf op te hangen. Of er een verband is tussen beide kwesties is nog steeds niet duidelijk.

VAServ zou nu ook misschien worden overgenomen door het Britse Bluesquare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content