‘Bestellingen iPhone 7 overtreffen alle voorgaande modellen’

© Reuters

De vorig week gepresenteerde iPhone 7 lijkt een hit te worden in de Verenigde Staten. Telecombedrijven meldden dinsdag dat de bestellingen voor de nieuwe smartphone van Apple die van voorganger iPhone 6 ver overtreffen.

T-Mobile USA liet weten dat de voorverkoop van de iPhone 7 beter loopt dan die van alle voorgaande telefoons. Concurrent Sprint noteerde in de eerste dagen na de introductie naar eigen zeggen ruim vier keer meer bestellingen dan voor de iPhone 6.

Op de berichten van de telecombedrijven wordt scherp gelet, omdat Apple zelf heeft besloten geen verkoopcijfers over de eerste dagen van iPhone 7 te publiceren. T-Mobile en Sprint liepen beide vooruit op de nieuwe smartphone via de introductie van nieuwe abonnementen, met ongelimiteerd datagebruik.

Verkoop iPhones daalde juist

De grote stroom bestellingen is een opsteker voor Apple, dat de verkoop van iPhones de afgelopen maanden zag dalen. Beleggers reageerden ook verheugd en zetten het aandeel Apple dinsdag in de eerste uren van de handelsdag op Wall Street 2,5 procent in de plus.

Geen aansluiting koptelefoon meer

De iPhone 7 valt onder meer op doordat de smartphone geen aansluiting meer heeft voor koptelefoons. In plaats daarvan lanceerde Apple speciale draadloze oordopjes. Verder is de iPhone 7 waterdicht, voorzien van stereospeakers en gaat de batterij twee uur langer mee dan die van zijn voorganger. Het goedkoopste model heeft een geheugen van 32 GB.

De iPhone 7 kost in de VS minstens 649 dollar en wordt vanaf vrijdag geleverd. In Nederland wordt de smartphone ook vrijdag op de markt gebracht, met prijzen vanaf 769 euro.

(ANP/WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content