Betaaloperator Swift: ‘Geen bewijs van ongeoorloofde toegang tot netwerk’

© ThinkStock

De internationale betaaloperator Swift, die gevestigd is in Terhulpen, zegt geen bewijs te hebben dat er ongeoorloofde toegang is geweest tot zijn netwerk of data.

Swift (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication) beheert het internationale betalingsverkeer van duizenden banken. Verschillende media berichten dat de Amerikaanse inlichtingendienst NSA internationaal betalingsverkeer nagaat. Daarbij zou ook Swift in de gaten worden gehouden. De informatie stond oorspronkelijk in het Duitse weekblad Der Spiegel, en zou afkomstig zijn van de Amerikaanse klokkenluider Edward Snowden.

‘Bij Swift werken we met de hoogste veiligheidsstandaarden, omdat we de privacy en de beveiliging van de gegevens van onze leden zeer ernstig nemen’, zegt CIO Mike Fish in een reactie. ‘We hebben geen bewijs dat suggereert dat er ooit ongeoorloofde toegang is geweest tot ons netwerk of onze data.’

‘We monitoren dreigingen voor de cyberveiligheid voortdurend, en wanneer we denken dat er enig risico is voor de veiligheid van onze diensten, kan je ervan op aan dat we zeer grondig onderzoek doen en elke maatregel treffen die ons billijk lijkt om het risico te minimaliseren.’ (Belga/KVDA)

Partner Content